Fideuà de peix i marisc / Fideuá de pescado y marisco




Ingredients x a 4 persones:
  • Oli Oliva
  • Fideus nº2
  • Calamars
  • 1 pot de Fumet de Pescadors de Roses (si vols més caldós fer-ho amb 2 pots)
  • 4 Escamarlans
  • 4 Gambes 
  • 12 Musclos
  • 12 Cloïses
  • Tomata 
  • All
  • Pebrot vermell

Primer de tot fem el calamar trocejat amb un xic d'oli d'oliva (ha de quedar ben dauradet).
A la mateixa paella que hem fet el calamar farem un sofregit amb all, pebrot vermell, tot tallat ben petit i quan està quasi fet el sofregit afegim la tomata.
Ara sí és el moment de rossejar els fideus, el tirem i l'anem remanant per a que no se'ns enganxi ni cremi, quan veiem els fideus dauradets tirem el fumet ben calent.
Posem a foc ràpid i una vegada arranqui el bull baixem el foc i ho cuinem a foc mig durant uns 18 minuts.
Quan falten 5 minuts per apagar el foc afegim les cloïsses i els musclos ben néts i quan falten 3 minuts podem posar els escamarlans i les gambes.

Deixem reposar tot 5 minuts amb el foc tancat i ja tenim la fideuà a punt per disfrutar-la.

 


BON PROFIT!


















Ingredientes x 4 personas:
  • Aceite Oliva
  • Fideos nº2
  • Calamares
  • 1 b/ de Fumet de Pescadors de Roses (si quieres más caldoso poner 2 botes)
  • 4 Cigalas
  • 4 Gambas
  • 12 Mejillones
  • 12 Almejas
  • Tomate
  • Ajo
  • Pimiento rojo

Primero de todo doramos el calamar troceado con un poco de aceite de oliva (tiene que quedar bien doradito).
En la misma sartén que hemos hecho el calamar haremos un sofrito con ajo, pimiento rojo, todo cortado muy pequeño y cuando está casi hecho el sofrito añadimos el tomate.
Ahora sí es el momento de dorar los fideos, lo tiramos y lo vamos removiendo para que no se nos enganchen ni quemen, cuando vemos los fideos doraditos echamos el fumet bien caliente.
Ponemos a fuego rápido y una vez empiece a hervir bajamos el fuego y lo cocinamos a fuego medio durante unos 18 minutos.
Cuando faltan 5 minutos para apagar el fuego añadimos las almejas y los mejillones bien limpios y 2 minutos después ponemos las cigalas y las gambas.

Dejamos reposar todo 5 minutos con el fuego apagado y ya tenemos la fideuá lista para disfrutarla.

 


BUEN PROVECHO!!









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