Peix Blau / Pescado Azul



El concepte de peix blau al·ludeix essencialment a la proporció de greix en els músculs del peix.
El peix blau és un grup de peixos que conté d'un 5% a un 11% de greix mentre que el peix blanc no arriba mai al 5%, podent ser del 0'4%, com és el cas del llucet.
Cal tenir en compte que la quantitat de greix als peixos sol ser més gran a l'estiu i a principis de tardor, tot i que també depèn de l'edat de l'exemplar, de la seva grandària, de l'època de l'any en què ha estat capturat (abans o després de la posta) i de la temperatura de l'aigua.
Es pot consumir fresc, congelat, en salaó o en conserva, però, en qualsevol cas, és font de proteïnes, vitamines (A, D, B12), minerals, (iode, ferro, fòsfor, magnesi i calci) i greixos insaturats (oleic, linoleic i omega 3). Els àcids grassos omega 3redueixen els nivells de triglicèrids a la sang, disminueixen la pressió arterial i el risc de trombosi i augmenten la vasodilataicó arterial. La vitamina D, present al peix blau, ajuda a fixar el calci als ossos i protegeix el cos contra infeccions, ja que activa els glòbuls blancs de tipus T.
Per això és recomanable menjar peix blau dos cops per setmana. S'aconsella especialment a les dones  que han arribat als quaranta anys i es desaconsella a les persones amb nivells elevats d'àcid úric.
Les diverses formes de cuinat no afecten els àcids grassos omega 3però sí que influeixen en la digestió.





Sardina (Sardina Pilchard)





 El concepto de pescado azul alude esencialmente a la proporción de grasa en los músculos del pescado. El pescado azul es un grupo de peces que contiene de un 5% a un 11% de grasa mientras que el pescado blanco no llega nunca al 5%, pudiendo ser del 0'4%, como es el caso de la pescadilla. Hay que tener en cuenta que la cantidad de grasa en los peces suele ser mayor en verano y principios de otoño, aunque también depende de la edad del ejemplar, de su tamaño, de la época de la año en que ha sido capturado (antes o después de la puesta) y de la temperatura del agua. Se puede consumir fresco, congelado, en salazón o en conserva, pero, en cualquier caso, es fuente de proteínas, vitaminas (A, D, B12), minerales, (yodo, hierro, fósforo, magnesio y calcio) y grasas insaturadas (oleico, linoleico y omega 3). Los ácidos grasos omega 3redueixen los niveles de triglicéridos en la sangre, disminuyen la presión arterial y el riesgo de trombosis y aumentan la vasodilataicó arterial. La vitamina D, presente en el pescado azul, ayuda a fijar el calcio en los huesos y protege el cuerpo contra infecciones, ya que activa los glóbulos blancos de tipo T.  
Por ello es recomendable comer pescado azul dos veces por semana. Se aconseja especialmente a las mujeres que han llegado a los cuarenta años y se desaconseja a las personas con niveles elevados de ácido úrico. Las diversas formas de cocinado no afectan a los ácidos grasos omega 3 però sí influyen en la digestión.


PESCADORS DE ROSES.

0 comentarios:

Publicar un comentario