El concepte de peix blau al·ludeix essencialment a la proporció de greix en els músculs del peix.
El peix blau és un grup de peixos que conté d'un 5% a un 11% de greix mentre que el peix blanc no arriba mai al 5%, podent ser del 0'4%, com és el cas del llucet.
Cal tenir en compte que la quantitat de greix als peixos sol ser més gran a l'estiu i a principis de tardor, tot i que també depèn de l'edat de l'exemplar, de la seva grandària, de l'època de l'any en què ha estat capturat (abans o després de la posta) i de la temperatura de l'aigua.
Es pot consumir fresc, congelat, en salaó o en conserva, però, en qualsevol cas, és font de proteïnes, vitamines (A, D, B12), minerals, (iode, ferro, fòsfor, magnesi i calci) i greixos insaturats (oleic, linoleic i omega 3). Els àcids grassos omega 3redueixen els nivells de triglicèrids a la sang, disminueixen la pressió arterial i el risc de trombosi i augmenten la vasodilataicó arterial. La vitamina D, present al peix blau, ajuda a fixar el calci als ossos i protegeix el cos contra infeccions, ja que activa els glòbuls blancs de tipus T.
Per això és recomanable menjar peix blau dos cops per setmana. S'aconsella especialment a les dones que han arribat als quaranta anys i es desaconsella a les persones amb nivells elevats d'àcid úric.
Les diverses formes de cuinat no afecten els àcids grassos omega 3però sí que influeixen en la digestió.
Sardina (Sardina Pilchard) |
El concepto de pescado azul alude esencialmente a la proporción de grasa en los músculos del pescado. El pescado azul es un grupo de peces que contiene de un 5% a un 11% de grasa mientras que el pescado blanco no llega nunca al 5%, pudiendo ser del 0'4%, como es el caso de la pescadilla. Hay que tener en cuenta que la cantidad de grasa en los peces suele ser mayor en verano y principios de otoño, aunque también depende de la edad del ejemplar, de su tamaño, de la época de la año en que ha sido capturado (antes o después de la puesta) y de la temperatura del agua. Se puede consumir fresco, congelado, en salazón o en conserva, pero, en cualquier caso, es fuente de proteínas, vitaminas (A, D, B12), minerales, (yodo, hierro, fósforo, magnesio y calcio) y grasas insaturadas (oleico, linoleico y omega 3). Los ácidos grasos omega 3redueixen los niveles de triglicéridos en la sangre, disminuyen la presión arterial y el riesgo de trombosis y aumentan la vasodilataicó arterial. La vitamina D, presente en el pescado azul, ayuda a fijar el calcio en los huesos y protege el cuerpo contra infecciones, ya que activa los glóbulos blancos de tipo T.
Por ello es recomendable comer pescado azul dos veces por semana. Se aconseja especialmente a las mujeres que han llegado a los cuarenta años y se desaconseja a las personas con niveles elevados de ácido úrico. Las diversas formas de cocinado no afectan a los ácidos grasos omega 3 però sí influyen en la digestión.
PESCADORS DE ROSES.
0 comentarios:
Publicar un comentario