Us proposem unes croquetes diferents, senzilles i delicioses, un tastet amb tot el gust del mar.
Ingredients:
- 1 Kg musclos de Pescadors de Roses.
- llimona.
- llaurer.
- pebre negre en gra.
- 1/2 got de vi blanc.
- 1/2 got d'aigua.
- 1 ceba
- 2 pebrots verds.
- 100 gr farina.
- 100 gr mantega.
- 1 litre de llet.
- 2 ous.
- 200 gr pa ratllat.
- pebre molt.
- oli d'oliva.
- oli de gira-sol (per fregir).
- 1 escuradents.
En
una olla petita posem, l'aigua, el vi, el pebre en gra, el llaurer, la llimona
i els musclos, ho tapem i ho deixem a foc fort durant 4-5 minuts.
Un
cop estiguin oberts els musclos, traiem la clova i reservem la carn en un plat.
En
una paella posem la mantega i un raig d'oli d'oliva a foc mitjà, afegim la ceba
i el pebrot, que prèviament haurem tallat molt finets, ho deixem daurar.
Baixem
el foc i afegim els musclos amb un xic de pebre, ho deixem coure tot junt
durant 5 minuts, després afegim la farina i ho barregem amb una batedora amb
barilles i ho deixem coure durant 3 minuts sense deixar de remenar.
Afegim
la llet, ja calenta, i seguim barrejant, amb la batedora fins que quedi una
pasta homogènia.
Ho retirem del foc i ho estenem en una bandeja, i ho
posem a la nevera, cobert amb paper film, sense deixar aire.
Ho deixem reposar a la nevera durant mínim 4 hores,
encara que es recomana fer-ho d'un dia per l'altre;
traiem la massa de la nevera i li donem forma de
croqueta, hi arrebossem amb ou i pa ratllat.
Posem a escalfar l'oli de gira-sol amb un escuradents
a dins (aixi evitem que l'oli se'ns cremi) i fregim les croquetes.
Un cop fregides, les posem amb paper absorbent per tal
de treure l'excés d'oli.
Os proponemos unas croquetas diferentes, sencillas y
deliciosas, una degustación con todo el sabor del mar.
Ingredientes:
- 1 Kg mejillones de Pescadors de Roses.
- limón.
- laurel.
- pimienta negra en grano.
- 1/2 vaso de vino blanco.
- 1/2 vaso de agua.
- 1 cebolla
- 2 pimientos verdes.
- 100 gr harina.
- 100 gr mantequilla.
- 1 litro de leche.
- 2 huevos.
- 200 gr pan rallado.
- pimienta mucho.
- aceite de oliva.
- aceite de girasol (para freír).
- 1 palillos.
Elaboración:
En una olla pequeña ponemos, el agua, el vino, la
pimienta en grano, el laurel, el limón y los mejillones, lo tapamos y lo
dejamos a fuego fuerte durante 4-5 minutos.
Una vez estén abiertos los mejillones, quitamos la
cáscara y reservamos la carne en un plato.
En una sartén ponemos la mantequilla y un chorro de
aceite de oliva a fuego medio, añadimos la cebolla y el pimiento, que
previamente habremos cortado muy finos, lo dejamos dorar.
Bajamos el fuego y añadimos los mejillones con un poco
de pimienta, lo dejamos cocer todo junto durante 5 minutos, después añadimos la
harina y lo mezclamos con una batidora con varillas y lo dejamos cocer durante
3 minutos sin dejar de remover.
Añadimos la leche, ya caliente, y seguimos mezclando,
con la batidora hasta que quede una pasta homogénea.
Lo retiramos del fuego y lo extendemos en una bandeja,
y lo ponemos en la nevera, cubierto con papel film, sin dejar aire.
Dejar reposar en la nevera durante mínimo 4 horas,
aunque se recomienda hacerlo de un día para otro;
sacamos la masa de la nevera y le damos forma de
croqueta, hay rebozamos con huevo y pan rallado.
Ponemos a calentar el aceite de girasol con un palillo
dentro (así evitamos que el aceite se nos queme) y freímos las croquetas.
Una vez fritas las ponemos con papel absorbente para
quitar el exceso de aceite.
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